working man

Bezpečnosť

Prečo by ste pri svojom webe mali myslieť na bezpečný hosting?

Uvažujete nad webom alebo už nejaký vlastníte? Často počúvate o pojmoch ako hosting, doména alebo migrácia dát a nie je vám celkom jasné, čo znamenajú? Ak hovoríme o webových stránkach alebo e-shopoch, v prvom rade je vždy dôležité myslieť na bezpečný hosting.


Ak si chcete založiť nový web alebo už nejaký prevádzkujete, bez domény a hostingu sa nepohnete. Kým pod doménou chápeme názov webu, ktorý možno nájsť v prehliadači a pod ktorým sa dá dostať na vašu stránku, webhosting je priestor na serveri. Čím viac obsahu a väčšiu návštevnosť webu máte, tým väčší priestor potrebujete.

Čo je to hosting?

Pod hostingom rozumieme prevádzku webovej stránky a elektronickej pošty, ktorá sa nachádza na serveri hostingovej firmy. Práve z neho sa načítava obsah vašej stránky. Avšak mať iba webovú stránku s obsahom, ktorú dáte na internet, dnes už nestačí. Súkromná či firemná komunikácia obsahuje veľa osobných údajov. Aj preto je dôležité, aby ste ich chránili.

Práve bezpečný hosting znižuje pravdepodobnosť, že vaša webová stránka alebo e-shop budú napadnuté vírusmi alebo treťou stranou. V Elbia sa staráme o to, aby boli naše servery vždy aktualizované a vaše dáta a e-maily v bezpečí.

Vyberte si bezpečnosť

Našim klientom ponúkame spoľahlivý a bezpečný hosting aj vďaka aplikačnému firewallu, ktorý je schopný zachytiť rôzne typy útokov. Dokážeme chrániť stránky aj voči takým, ktoré nám nie sú vždy známe. Napadnutia stránok v súčasnosti nie sú ničím novým. Netreba za nimi hľadať priamy útok na vás.

Väčšinou ide o automatizované programy a roboty, ktoré hľadajú zraniteľné weby. V 99,9 percenta ide o dobre vyvinutý automatizovaný systém, ktorý vašu stránku nájde, vyskúša na nej známe útoky a keď sa mu ju podarí hacknúť, následne ju zneužije. To znamená, že ju zapojí do siete „botnet“ a začne ju zneužívať na ďalšie hľadanie iných zraniteľných webov, prípadne priamo využívať napríklad na rozosielanie nevyžiadaného spamu.

Prečo si vybrať bezpečný hosting?

Len nedávno musela jedna z firiem v zahraničí riešiť nepríjemnú situáciu, keď jej útočníci hackli celý hosting. V dôsledku toho jej zmazali dáta zo serverov a zničili jej všetky služby. Klienti firmy mali dvojtýždenný výpadok svojich služieb, čo môže urobiť nejeden škrt cez rozpočet. Aj preto, ak si vyberáte hosting pre svoju webovú stránku, myslite najmä na to, či je bezpečný a nakoľko vám ho dodávateľská firma dokáže garantovať.

Útoky na webové stránky posledné roky prudko narastajú a bude ich stále viac. Každý z nich má nejaké špecifiká a vzory. Náš webový aplikačný firewall ModSecu-rity ich neustále vyhodnocuje a zachytáva. Jeho účelom je chrániť pred útokmi rôz-ne softvéry a zariadenia. Našťastie ide často len o pokusy o napadnutie, ktorým firewall úspešne odoláva.

Vyberte si správne a chráňte sa

Uistite sa, či je váš hosting v bezpečí. Ak poskytovateľ nechráni váš web ochranou firewallom alebo inou aplikáciou, vašu stránku s dátami vystavujete riziku. Znižujte ho ešte v zárodku. Vyberte si správne a ušetríte si tak nejeden problém, ktorý je neskôr náročnejšie hasiť.

V Elbia udržiavame naše servery vždy aktuálne, sledujeme ich a monitorujeme, preverujeme akékoľvek neštandardné správanie. Náš aplikačný firewall dokonca vykonáva aj antivírovú kontrolu súborov, ktoré si nahrávate na svoj web. To zna-mená, že ak máte zavírený počítač alebo vám príde zavírený súbor, ktorý si chcete nahrať na webovú stránku, neumožní vám to. Vaše weby a e-shopy sú u nás v každodennej starostlivosti a sústavnom bezpečí.


facebook logo