working man

Zmena hostingu

Chcete zmenu hostingu? Migráciu urobíme za vás

Už dlhšie zvažujete zmenu hostingu a prenos vášho webu na bezpečnejšiu a rýchlejšiu variantu? Mnohí ľudia si dnes platia drahé hostingové balíky, pretože sa často obávajú zdĺhavého a komplikovaného procesu. V Elbia urobíme migráciu za vás.


Veľa našich klientov sa často pýta, čo všetko so sebou obnáša migrácia hostingu, webovej stránky, e-mailov alebo domény k inému poskytovateľovi. Obávajú sa, či netrvá príliš dlho alebo či pri nej nemôžu prísť o dôležité dáta a obsah. Migrácii domén i webových stránok sa venujeme bežne. V Elbia vám radi pomôžeme s bezproblémovým prechodom, pričom vaše dáta u nás zostanú v bezpečí.

Čo všetko možno premigrovať?

Migrovať možno samostatne webovú stránku, e-maily alebo i DNS záznamy. Mnohí klienti si však väčšinou žiadajú preregistrovanie domény, aby mali všetky služby pod jednou strechou. Ak totiž viacerí poskytovatelia spravujú jednotlivé služby, pri výpadku jednej z nich dochádza často k nemalým komplikáciám.

Chcem mať hosting v Elbia

V prípade, že sa rozhodnete prejsť k nám, si hosting môžete objednať online priamo na našej webovej stránke. Následne si od vás vypýtame prístupové údaje a dohodneme sa, v akom termíne môžeme uskutočniť migráciu vášho hostingu a domény. Počas presunu treba počítať s krátkym výpadkom fungovania webovej stránky. V prípade klasického webu to trvá asi polhodinu. To znamená, že všetky dáta skopírujeme od starého poskytovateľa, stiahneme na naše servery a po migrácii ich otestujeme.

Využite neobmedzený priestor

Pri migrácii treba myslieť aj na to, akú koncovku má vaša doména. Zahraničné domény sú dosť špecifické. Osobitá situácia je napríklad pri doméne s koncovkou .hu, kedy musíme zmenu registrátora zrealizovať aj vyplnením príslušných dokumentov. Slovenské domény sa naopak presúvajú bez problémov. V ich prípade platí jedine to, že sa v rámci zmeny musia predĺžiť o rok.

Dobrou správou je, že v Elbia sa neobmedzujeme na veľkosti e-mailových schránok. Môžete ich mať aj viac a na ľubovoľný objem e-mailov. V rámci nášho balíka názov vám tak vieme poskytnúť neobmedzený počet domén. Oplatí sa to najmä v prípade, ak vlastníte viac webových stránok alebo e-shopov.

Navyše v Elbia zaručujeme spoľahlivý a bezpečný hosting, ktorý znižuje pravdepodobnosť, že vaša webová stránka alebo e-shop budú napadnuté vírusmi alebo treťou stranou. Staráme sa vždy o to, aby boli naše servery aktualizované a vaše dáta a e-maily v bezpečí.


facebook logo