working man

Servery

O vaše servery sa postarajú naši administrátori

V Elbia ponúkame našim klientom rôzne serverové produkty. Od virtuálnych cez dedikované servery, pri ktorých prenajímame hardvér až po manažované servery, ktoré ponúkajú prenájom hardvéru a s ním aj jeho kompletnú administráciu.


Ak uvažujete nad tým, že si do firmy zakúpite server, za jeho správu a údržbu napokon môžete zaplatiť oveľa viac, než by ste mali svoje dáta uložené na prenajatom serveri. Navyše počítajte s tým, že potrebujete experta, ktorý bude na bezpečnosť a funkčnosť servera neustále dohliadať, čím vás to môže vyjsť ešte drahšie.

V Elbia ponúkame prenájom rôznych typov serverov, o ktoré sa nepretržite a dôkladne staráme. Naše servery štandardne monitorujeme a pri akomkoľvek probléme sa postaráme o to, aby sme ho čo najrýchlejšie odstránili.

Dnes rozlišujeme rôzne typy serverov, pričom ich správa hostingovou firmou nemusí byť vôbec drahá. To znamená, že nie je nutné, aby server fyzicky sídlil u vás. Dokonca je často výhodnejšie, keď si ho prenajmete.

V čom spočívajú výhody prenajatých serverov?

Dedikovaný server

Vlastníte e-shop, prevádzkujete obsažný portál alebo ste veľká firma s mnohými online projektmi? Potom je pre vás určený prenájom dedikovaného serveru, ktorý vás ušetrí od investície do hardvéru. Vôbec nie je nutné, aby bol umiestnený v sídle vašej firmy. Server je uložený v našom dátovom centre a prostredníctvom neho dokážete všetko vybaviť rýchlo a na diaľku. Dedikovaný server tak spája dve služby – prenájom a server housing, kedy je server umiestnený v našom dátovom centre.

Manažovaný server

Je podobný ako dedikovaný, avšak v tomto prípade sa o nič nestaráte. Bežia vám na ňom vaše služby, máte na ňom uložené svoje dáta, ktoré sú sprístupnené protokolom a ak niečo nefunguje, kontaktujete našich operátorov v Elbia.

Našim klientom v súčasnosti odporúčame manažovaný server. Nezávisí, či ide o malú alebo veľkú firmu. Či už disponujete účtovníckym softvérom alebo máte svoj vlastný informačný systém s veľkým množstvom dát a dokumentov, to všetko môžete presunúť práve na manažovaný server.

Vaše dáta sú u nás v bezpečí

Nie je jedno, kde sú uložené vaše dáta a na akých serveroch. Je dôležité, aby boli uložené na kvalitných serveroch, ktoré sa nachádzajú v dobre zabezpečenej serverovni. Každá serverovňa musí spĺňať striktné požiadavky a firma, v ktorej si server prenajímate, by mala disponovať bezpečnostnými certifikátmi. V prípade, že uvažujete nad prenájmom servera, pýtajte sa dodávateľa na všetky dostupné informácie.

Aby ste v Elbia mali vaše dáta v bezpečí, využívame len tie najmodernejšie technológie a kvalitný značkový hardvér spoločnosti Intel, ktorý je určený pre serverové riešenia. Na fyzickú bezpečnosť dát v našom dátovom centre dohliada kamerový systém. Nad virtuálnou bezpečnosťou bdie aplikačný firewall, ktorý upozorňuje našich administrátorov na možné hrozby a funkčnosť služieb je neustále monitorovaná. K našim serverom možno pristupovať iba s overením biometrických údajov, pričom dátové centrum je nastavené na požiarny alarm s automatickým hasiacim systémom a čipové kľúče.

Ako je to s virtuálnym serverom?

Virtuálny server je alternatívou k vlastnému alebo prenajatému fyzickému serveru v dátovom centre. Sú vhodné najmä pre malé e-shopy alebo malých a stredných podnikateľov alebo pre klientov a firmy, ktoré si vyžadujú vysokú dostupnosť služieb a dát, ak napríklad pracujete s mnohými databázami klientov.

V prípade, že sa potrebujete poradiť, ktorý server je pre vás najvhodnejší, kontaktujte našich administrátorov alebo si rovno vyberte z ponuky našich služieb.


facebook logo