working man

Webhosting

Uvažujete nad novým webom alebo e-shopom? Myslite aj na dátový priestor

Chcete si zakúpiť webhosting na nový web alebo e-shop, ale neviete, podľa čoho sa rozhodnúť? V ELBIA vám ponúkame tri druhy balíkov určené pre systém WordPress. Vyberte si z WordPress - FLAT, MID a TOP, ktoré sa líšia veľkosťou dátového priestoru. Tu vám poradíme ako na to.


Ak si chcete zakladať nový web alebo e-shop, rozhodujte sa aj podľa toho, aký veľký dátový priestor potrebujete. Malo by ísť o jednoduchý web, portál alebo e-shop? Aký obsah by mal byť v rámci neho umiestnený?

Weby dnes unesú čokoľvek - blogy, manuály, produkty s popiskami i produktové videá. Veľa však závisí aj od veľkosti dátového priestoru, aký máte k dispozícii. Potrebujete mať v rámci svojho webu aj veľkú databázu alebo členské sekcie? Pri výbere balíkov myslite najmä na účel webu a obsah, ktorý na ňom budete ponúkať.

WordPress – FLAT

Jednoduchý web s malým počtom pluginov

Ak plánujete mať svoj osobný web s vlastným portfóliom a s ponúkanými službami, v tom prípade vám postačí diskový priestor do 5000 MB, ktorý ponúkame v základnom balíku WordPress - FLAT. Dátový priestor webu je nastavený tak, aby uniesol základné informácie, ktoré chcete podať svetu s pár fotografiami na ilustráciu. Ponúkaný priestor sa hodí na malé webové projekty. Je vhodný pre vytvorenie základného webu pre freelancerov, blogerov alebo sa tiež hodí na promovanie knihy alebo istého produktu a služieb malými podnikateľmi.

WordPress – MID

Stredne náročný web s vyššou návštevnosťou

Ak máte malú alebo strednú firmu, na ktorej webovej stránke chcete publikovať viac obsahu, v balíku WordPress – MID sa vám ponúka 10 000 MB dátový priestor. V rámci nej môžete prinášať informácie nielen o svojej firme, referencie, ponuku svojich služieb a rôzne blogy, ale môžete ju doplniť aj o rôzne produktové videá s portfóliom. Ak uvažujete v rámci svojho webu publikovať väčší počet fotografií a videí, vždy počítajte s tým, že vám zaberú aj viac priestoru.

WordPress – TOP

Aj pre e-shopy a veľké portály

V prípade e-shopu by ste mali zase počítať s tým, že 90 % jeho obsahu tvoria obrázky a popisy k produktom. Portál má zasa rôzne členské sekcie a podsekcie. E-shopy majú obyčajne veľa dát uložených aj v databáze, čo znamená, že je oveľa väčšia ako pri inom type webov. V takomto prípade je WordPress – TOP dobrou voľbou. Tento typ balíka vám ponúka až 50 000 MB priestoru. Ak ho teda nevyužijete v rámci jedného e-shopu alebo portálu, umožňuje vám hosťovania až do 20 samostatných webstránok.


facebook logo